7 съвета за добри интериорни снимки

съвети за добри интериорни снимки

7 съвета за интериорни снимки

Част II

Широки ъгли

Ако трябва да обхванете колкото се може по-голямо пространство, имате нужда от широкоъгълен обектив. Повечето експерти са съгласни, че обектив от 16 мм до 24 мм ще даде изображение, което е оптимално по ширина. Прекалено широкият ще изкриви перспективата. Затова се уверете, че имате обектив, подходящ за размера на помещението, което ще снимате.

Вертикалите трябва да са прави

За външната архитектура вертикалните линии, които се стремят към свързване, осигуряват визуална перспектива. За фотография на закрито тази техника не е подходяща. Паралелните линии трябва да са абсолютно равни и прави. Започнете с изравняването на камерата. Ако камерата с обектива е наклонена, стените ще започнат да „падат“.

Има нещо, което може да поискате да пробвате, заснемане от височинна точка.  Колко високо може да се изкачи фотографът, зависи директно от мястото на снимане, уверете се само, точката да не е твърде висока, в противен случай , може да се получи заснемане само на част от интериора на стаята.

Елиминиране на размиване

Дори и да притежавате перфектната стабилност на ръцете на хирург, не е нужно да рискувате и да получите размазани изображения.

Искате ли Вашите интериорни снимки да са с отлично качество и острота на звънене? Използвайте статив. Като допълнителна мярка за стабилизация използвайте таймера на затвора на камерата.

Не забравяйте за организацията на пространството

Помислете какво искате да покажете на снимката и съобразно с това подредете и акцентирайте нещата в стаята. Може да искате да добавите аксесоари, създаващи атмосфера: списания, сложени на масичка за кафе, отворен лаптоп върху гладка повърхност. В други случаи може да се наложи да махнете някои мебели или да направите разместване, за да подчертаете или скриете определени части от стаята.

Бъдете универсални

Идеите за интериорна фотография могат да варират значително в зависимост от размера на пространството, както и от предметите, разположени в него, така както и целта на Вашата фотосесия има съществено значение.

Ако снимате недвижимост, дизайн на мебели, хотелски стаи или нещо подобно, трябва да направите снимка, която може да „продаде“ на зрителя това, което се вижда на изображението.

И за това е важно да сте готови да експериментирате и да се опитате да генерирате идеи въз основа на това, което ще Ви заобикаля. Правете повече снимки от това, което първоначално сте планирали, защото клиентът може да хареса някои от вариантите, на които не сте заложили първоначално.

И още – интериорната фотография, подобно на самия интериор, може да бъде различна. Не се страхувайте да експериментирате, опитвайте всякакви подходи и късметът ще е с Вас.

Последни публикации

предимства на професионално заснемане на недвижими имоти

Предимствата от професионалното заснемане на недвижими имоти при продажба и наем

Интериорната фотография е изкуството да се представят архитектурни и дизайнерски пространства по начин, който да привлече вниманието и да подчертае […]

Вижте повече
интериорната фотография

Какви са тайните на най-добрата интериорна фотография – III част

На начинаещите фотографи най-често се препоръчва да се опитат да пресъздадат атмосферата, като предварително надникнат в някои модни списания за […]

Вижте повече
снимки на интериора

Какви са тайните на най-добрата интериорна фотография – II част

Фокус и експозиция Професионална препоръка: Използвайте най-ниската ISO, бленда от порядъка на f16 или f22, бавни скорости на затвора и […]

Вижте повече