7 прости съвета за интериорни снимки

съвети за интериорни снимки

7 прости съвета за интериорни снимки

Част I

За много фирми, занимаващи се с бизнес, е важно наличието на отличен интериор и, разбира се, ефектните снимки на интериора са задължителни, както и провеждането на правилната рекламна кампания.

Недвижими имоти, архитектура, интериорен дизайн, ресторанти и туристическа индустрия, хотели и театри, изложби и галерии – всеки има нужда от страхотни снимки на закрито, за да привлече публика.

За да подобрите Вашите фотографски умения, предлагаме няколко основни съвета, дадени от професионални фотографи, можете да ги прочетете и да опитате да ги приложите, да ги практикувате, или в собствения си дом, или в дома на приятелите си, за да усвоите техниките и станете уверени в уменията си.

Изберете правилната перспектива.

Интериорната фотография често изисква от фотографа да прави снимки от някой от ъглите на стаята. Тоест, ще трябва да направите няколко пробни снимки, за да разберете от коя точка на снимане в стаята ще има най-атрактивен вид. Най-често ъгълът на снимане зависи не само от това, което снимате, но и от това, което Вие правите.

В повечето случаи клиентът определя задачата за снимане, но фотографът винаги има възможност правилно да реализира целта и да направи снимките от най-успешния ъгъл.

Използвайте правилното осветление.

Задача на фотографа е да балансира светлината по такъв начин, че да няма преекспонирани или тъмни места в кадъра, когато правите интериорни снимки. Използвайте цялата налична естествена светлина, която е в стаята, но тъй като тя често създава различия в осветеността, за да осветите „тъмните ъгли“, трябва да се снабдите с необходимото осветително студийно оборудване, с което можете да си помогнете да се справите успешно със задачата.

Добрата новина е, че дори и да не сте много добър в избора на студийно осветление, можете да се свържете със специалисти в специализиран магазин, те ще Ви помогнат да определите какво оборудване е необходимо, ще изберат аксесоари, които са напълно съвместими с него, като вземат предвид Вашите задачи и бюджета, с който разполагате.

Добре е да обърнете внимание на това, че когато снимате в помещение без прозорци, е необходимо да включите всички налични лампи, полилеи и лампиони. В такава ситуация повече светлина не е излишна, тук важното е да я балансирате правилно.

Припомняме, че както при портретната фотография, когато снимате интериори, меката светлина е тази, която ще Ви помогне да получите най-добри резултати. В стаи, където има големи прозорци или дори витрини, оптималното време за направа на фотосесия е в рано сутрин или късно вечер, всичко зависи от коя посока гледат прозорците на помещението.

Последни публикации

предимства на професионално заснемане на недвижими имоти

Предимствата от професионалното заснемане на недвижими имоти при продажба и наем

Интериорната фотография е изкуството да се представят архитектурни и дизайнерски пространства по начин, който да привлече вниманието и да подчертае […]

Вижте повече
интериорната фотография

Какви са тайните на най-добрата интериорна фотография – III част

На начинаещите фотографи най-често се препоръчва да се опитат да пресъздадат атмосферата, като предварително надникнат в някои модни списания за […]

Вижте повече
снимки на интериора

Какви са тайните на най-добрата интериорна фотография – II част

Фокус и експозиция Професионална препоръка: Използвайте най-ниската ISO, бленда от порядъка на f16 или f22, бавни скорости на затвора и […]

Вижте повече