Какви са тайните на най-добрата интериорна фотография – I част

интериорна снимка

Фотографията е една от най-красивите форми на изкуство, доста широко разпростране но, което изглежда лесно за научаване, затова често хората взимат камерата в ръцете си и се опитват да създават шедьоври.

Обърнете внимание на типичните грешки, които правят начинаещите при фотографирането на интериора. И също така получете съветите на професионалистите.

Какво трябва да се приеме, за да се справи с интериорната фотография?

1.Светлина.

  1. Фокус и експозиция.
  2. Инсценировка.
  3. Състав.

Светлината

Когато фотографът прави интериорна снимка, пред него често стои въпроса, дали да използва студийната светлина. И ако се използва, каква да е тя? Обикновено интериорът и осветлението са неразривно свързани и всяка намеса под формата на допълнителен източник на светлина може да се окаже ненужна.

Не забравяйте, че халогенните лампи, които дизайнерите обичат да използват, са много приятни за окото, имат топла светлина, но не са съвместими със светкавицата. Светкавицата има цветна температура 5500 К, а лампите с нажежаема жичка често не достигат до 3000 К. Ако пък смесите светлината на студио или светкавицата на камерата с лампи с нажежаема жичка, тогава там, където светлината на светкавицата преобладава, обектите ще придобият синкав оттенък.

За да изравните осветлението за красива интериорна снимка, трябва да използвате или студийни устройства с непрекъсната светлина, или да носите коригиращи гел жълти филтри върху светкавиците.

Ако стаята Ви е осветена от естествена светлина, има големи прозорци и снимането се извършва през деня, тогава студийните светкавични устройства са най-добрият приятел на слънчевата светлина и се препоръчва използването им. Тъй като осветлението от прозореца е ярко, но много контрастно, в стаята ще има тъмни ъгли.

Цветът навън е син, а цветът в стаята е жълт, поради разликата в цветовите температури на слънцето и осветителите.

Най-доброто време за снимки на стаи, които имат прозорци, гледащи на изток, е сутринта.

Помещенията, в които прозорците са обърнати на запад, е най-добре да бъдат снимани следобед. Северните и южните стаи да се снимат във време, когато има ярка светлина.

Към II част

Последни публикации

предимства на професионално заснемане на недвижими имоти

Предимствата от професионалното заснемане на недвижими имоти при продажба и наем

Интериорната фотография е изкуството да се представят архитектурни и дизайнерски пространства по начин, който да привлече вниманието и да подчертае […]

Вижте повече
интериорната фотография

Какви са тайните на най-добрата интериорна фотография – III част

На начинаещите фотографи най-често се препоръчва да се опитат да пресъздадат атмосферата, като предварително надникнат в някои модни списания за […]

Вижте повече
снимки на интериора

Какви са тайните на най-добрата интериорна фотография – II част

Фокус и експозиция Професионална препоръка: Използвайте най-ниската ISO, бленда от порядъка на f16 или f22, бавни скорости на затвора и […]

Вижте повече