Какви са тайните на най-добрата интериорна фотография – III част

интериорната фотография

На начинаещите фотографи най-често се препоръчва да се опитат да пресъздадат атмосферата, като предварително надникнат в някои модни списания за интериори.

Като за начало това ще помогне да придобиете необходимите умения и да научите вече известни техники. И след това – въпрос на вкус, настроение и възможност.

Променяйте ъгъла, наклона на камерата, опитвайте различно осветление, за да развиете свой собствен уникален стил, ако сте привлечени от интериорната фотография.

Когато снимате интериори – експериментирайте. Включването на рамки, хора или животни във Вашите снимки зависи от вас. Но дори и да решите, че в стаята не трябва да има човек, онези стаи, където се усеща човешкото присъствие, винаги изглеждат по-добре. За да подчертаете това, можете да добавите малък детайл към кадъра, който казва на зрителя, че наскоро в стаята наистина е имало човек – отворена книга или наполовина, напълнена с вода чаша, може би някакъв детайл, като небрежно хвърлен върху гърба на стол шал или дамска шапка.

Домашен любимец, който спи сладко на килим сред лъчите на слънчевата светлина. Всичко това ще придаде уют и приятна атмосфера на Вашата снимка. Основното нещо – не прекалявайте!

Снимайте най-добре от нивото на корема си

Снимките от височина могат да изкривят размера на мебелите; това ще изглежда смешно или нелепо. Ниската точка на снимане добавя интимност към случващото се и позволява на зрителя да се почувства като част от кадъра. Това е важно да знаете.

За оформяне на голямо пространство в интериора, дизайнерите често използват огледала. Фотографът трябва да избере такъв ъгъл на снимане и настройка на камерата, за да не се отразява в никое от огледалата. Само не забравяйте да го проверите това.

И отново важното нещо, не забравяйте да откривате детайлите, които влияят на чувствата на зрителя чрез неща като: текстура, светлина и цвят. Всички тези компоненти изключително много ще Ви помогнат да станете успешен фотограф в интериорната фотография.

Последни публикации

предимства на професионално заснемане на недвижими имоти

Предимствата от професионалното заснемане на недвижими имоти при продажба и наем

Интериорната фотография е изкуството да се представят архитектурни и дизайнерски пространства по начин, който да привлече вниманието и да подчертае […]

Вижте повече
интериорната фотография

Какви са тайните на най-добрата интериорна фотография – III част

На начинаещите фотографи най-често се препоръчва да се опитат да пресъздадат атмосферата, като предварително надникнат в някои модни списания за […]

Вижте повече
снимки на интериора

Какви са тайните на най-добрата интериорна фотография – II част

Фокус и експозиция Професионална препоръка: Използвайте най-ниската ISO, бленда от порядъка на f16 или f22, бавни скорости на затвора и […]

Вижте повече